REKONSTRUKCIJA JAVNE RASVJETE NA PODRUČJU OPĆINE ČAĐAVICA

U sklopu Javnog poziva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u 2021 . godini Općina Čađavica je prijavila projektni prijedlog “Rekonstrukcije javne rasvjete na području Općine Čađavica” ukupne vrijednosti 247.307,50 kuna.

 Općina Čađavica planira izvršiti rekonstrukciju javne rasvjete kroz naselje Čađavački Lug koje se nalazi na državnoj cesti D34. Postojeća javna rasvjeta ne radi u punom opsegu kako bi trebala te ne zadovoljava današnje standarde, posebice zbog velike fluktuacije mladih koji svakodnevno koriste na putu do škole.

Prema riječima načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića – Cilj projekta je rekonstrukcijom javne rasvjete osigurati sigurnu komunikaciju djece, učenika i mladih kao i cjelokupnog  stanovništva te tako doprinijeti poboljšanju života na ovom ruralnom području. Izgradnja adekvatne  infrastrukture jedan je od načina za rješavanje problema ciljanih skupina ovog slabo razvijenog područja. 

Glavne projektne aktivnosti su provođenje postupka nabave Izvođača, potpisivanje ugovora te izvođenje radova. Provedba projektnih aktivnosti se predviđa u roku od 90 dana od dana potpisivanja ugovora. Projektne aktivnosti su u skladu sa Županijskom razvojnom strategijom Virovitičko-podravske županije i Strategijom razvoja Općine Čađavica.

Skip to content