Nominiran projekt psihološko i socijalno osnaživanje osoba sa invaliditetom

Na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih u svezi projekata iz područja socijalne skrbi za financijsku potporu udrugama osoba s invaliditetom i udruga koje djeluju u korist osoba s invaliditetom na inicijativu Općine Čađavica Županijska HVIDR-a je nominirala projekt psihološko i socijalno osnaživanje osoba s invaliditetom. Projekt je izrađen u suradnji sa VIDROM – agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Glavne aktivnosti projekta su: izgradnja prilazne rampe u Osnovnoj školi Davorin Trstenjak u Čađavici koja će omogućiti i olakšati pristup osobama s invaliditetom, organizacija kreativnih likovnih radionica u prostoru osnovne škole a u kojima će sudjelovati roditelji, nastavnici i učenici, zatim provođenje anonimne ankete među mladima kroz seminar radi utvrđivanja sklonosti porocima (pušenje, klađenje, droge, alkohol i dr.), i organizacija radionica o prevenciji ovisnosti među mladima.

– prepoznavši potrebu te vodeći brigu o osobama s invaliditetom na području Općine Čađavica u suradnji sa Zajednicom udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije koja je nominirala izgradnju prilazne rampe ka ulazu u OŠ „Davorin Trstenjak“ u Čađavica smatramo opravdanom i korisnom obzirom da će početkom školske godine 2013/2014. godine po prvi puta u školu krenuti dijete hrvatskog branitelja koje je osoba s invaliditetom i koje bez invalidskih kolica ne može ući u školu, rekao je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

Projekt je dobro pripremljen i opravdan te se očekuje i odobravanje od strane Samostalnog odjela za udruge, humanitarnu pomoć i volonterstvo u Ministarstvu socijalne politike i mladih. Županijskoj HVIDR-a je ovo već peti uspješan projekt ove godine u svezi ostvarenja ciljeva rada udruge a i Općina Čađavica ima iskustva u svezi nominiranog projekta jer je već izgrađena prilazne rampe za osobe s invaliditetom a koja se nalazi na ulazu u zgradu Općine Čađavica i pošte i koja je uspješno izgrađena putem Javnog poziva Ministarstva branitelja sredstvima Općine Čađavica i resornog Ministarstva.

Skip to content