IMG_5479

Ulaganje u zdravstvo: Sljedeće godine očekuje se početak radova na izgradnji nove ambulante u Čađavici

U četvrtak, 5. studenog u Virovitici, u nazočnosti župana virovitičko-podravskog Tomislava Tolušića, načelnika općine Čađavica Mirka Rončevića te ravnatelja Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igora Fazekaša, potpisan je Ugovor o osnivanju prava građenja nove ambulante u Čađavici.

– Ovim putem želim zahvaliti načelniku Mirku Rončeviću koji je osigurao sredstva za kupnju zemljišta koje je potrebno za izgradnju ambulante ali i ravnatelju Doma zdravlja VPŽ, Igoru Fazekašu, koji je pokazao kako se u relativnom kratkom roku mogu napraviti veliki pomaci u zdravstvenom sustavu. Vjerujem da će nova ambulanta uvelike povećati kvalitetu života, ali i zdravstvene zaštite mještana općine Čađavica. – rekao je župan Tomislav Tolušić.

Nova ambulanta će biti sagrađena sredstvima Virovitičko-podravske županije, Općine Čađavica te Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije.

– Današnjim potpisivanjem Ugovora o osnivanju prava građenja došli smo u drugu fazu realizacije izgradnje nove ambulante u Čađavici. Postojeća ambulanta je u lošem stanju i teško zadovoljava zdravstvene potrebe stanovnika te će se s ciljem pružanja kvalitetne zdravstvene skrbi krenuti u izgradnju nove. Nadam se će projekti poput ovoga biti poticaj našim ljudima za ostanak u svojim sredinama. – naglasio je ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš.

Načelnik općine Čađavica Mirko Rončević ističe kako će nova ambulanta služiti na korist svim stanovnicima općine.

– Svojim mještanima želimo osigurati kvalitetniju ambulantu za pružanje zdravstvenih usluga. Staru ambulantu će Općina prenamijeniti za rad svojih udruga i slične usluge. Kvalitetna ambulanta nam je svakako potrebna pošto smo udaljeni od središta županije, odnosno od županijske bolnice u Virovitici. – rekao je načelnik Rončević.

Vrijednost izgradnje nove ambulante predviđa se na oko 1,5 milijuna kuna. Do kraja godine očekuje se ishođenje građevinske dozvole, a u proljeće 2016. i početak gradnje nove ambulante u Čađavici. (www.vpz.hr)

Skip to content