P1010266

DANI MIHOLJSKOG LJETA – FOLKLORNO BLAGO HRVATA SREDNJE BOSNE I POSAVINE

Pod pokroviteljstvom Općine Čađavica, KUD „PODRAVINA“ Čađavica po prvi puta gostovao je u susjednoj Federaciji Bosni i Hercegovini u mjestu Lug-Brankovići pokraj Žepča.

Čađavčane je ugostilo domaće Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Ognjišta“  koje je ove godine organiziralo 17.  smotru folklora pod nazivom „DANI MIHOLJSKOG LJETA – FOLKLORNO BLAGO HRVATA SREDNJE BOSNE I POSAVINE“. Slavlje je započeto Misnim slavljem  zahvale i pozdrava koju je predvodio župnik Župe sv. Ivana Krstitelja Lug-Brankovići, a nastavljeno je smotrom koju je svečano otvorio pomoćnik općinskog načelnika Općine Žepče gosp. Ilija Barešić.

    

Nakon smotre na kojoj su pjesmom, plesom i igrokazima  tradiciju i običaje prisutnima pokazali sudionici programa, međusobno su podijeljene  zahvalnice i prigodni pokloni. Na ručno izrađenom radu koji je predsjednica KUD-a „PODRAVINA“ Čađavica Marina Klen s riječima zahvale uručila domaćinu, zahvalna je članica KUD-a Ivana Tariša.

Smotra je završila tradicionalnim plesnim kolom i domjenkom u restoranu „California“ gdje su se domaćini ponovno pokazali u punom svijetlu te na najbolji mogući način ugostili sve sudionike programa, goste i sponzore smotre.

    

    

Skip to content